Basisrecept cupcakes

Dit is het algemene basisrecept cupcakes voor het bereiden van 12 stuk, dit vormt de basis van het maken van cupcakes. Het voorbereiden van het basisrecept cupcakes zal ongeveer 15 minuten duren, daarna bedraagt de baktijd nog 25 minuten.

Het basisrecept cupcakes is dus voor 12 cupcakes en bestaat uit de volgende ingrediënten:

Basisrecept cupcakes

– 125 gram roomboter
– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram suiker
– 2 eetlepels melk
– 2 eieren

Het is belangrijk dat de volgende ingrediënten op kamertemperatuur zijn: Melk, eieren en boter.

Voorbereiding van het basisrecept cupcakes

Begin met het voorverwarmen van de oven op 170 ℃. Als je een cupcake bakblik hebt is deze erg handig om te gebruiken. Door het blik blijven de cupcakes beter in hun vorm, ook zal het vullen van het beslag makkelijker gaan met een bakblik. Naast het bakblik is het ook handig om alvast een grote kom, een mixer, een weegschaal, 2 eetlepels en een rooster klaar te zetten, deze zullen we later ook gaan gebruiken.

Doe de boter in de grote kom en voeg de suiker er aan toe. Met de mixer is het belangrijk om de suiker en boter goed te mixen, doe dit op middelhoge snelheid tot er een lichte en luchtige massa ontstaat. Nu voegen we 1 voor de eieren toe aan de kom, nadat de eieren zijn toegevoegd mixen we weer door tot het één geheel is.

Voeg nu beetje voor beetje het zelf rijzend bakmeel toe. Het mixen blijft belangrijk! Als laatste voeg je de melk nog toe aan de kom. Nu alles in de kom zit, is het belangrijk om nog 2 á 3 minuten door te mixen tot er een luchtig en egaal beslag ontstaat.

Nu het beslag klaar is kan je de cupcakes vormpjes gaan vullen. De cupcakes zijn gemakkelijk te vullen met eetlepels. Zorg ervoor dat de cupcakes voor twee derde gevuld zijn zodat ze goed kunnen rijzen en straks een mooie vorm krijgen.

De cupcakes in de oven

Als de oven klaar is met voorverwarmen kunnen de cupcakes de oven in. Bak de cupcakes voor 20 tot 25 minuten in de oven op een temperatuur van 170 ℃. Door de deur van de oven te openen kunnen de cupcakes inzakken, dit wil je natuurlijk niet, dus probeer deze niet te openen als het niet nodig is.

Na ongeveer 20 minuten ga je kijken of de cupcakes klaar zijn. Neem een houten prikker, open de deur van de oven en prik langzaam in de één van de cupcakes. Wanneer er geen beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven worden gehaald. Blijft er nog wel beslag aan de prikker kleven, laat de cupcakes dan nog vijf minuten in de oven bakken en controleer de cupcakes daarna opnieuw. De tijd van cupcakes bakken kan verschillend zijn t.o.v. elkaar, niet elke oven is het zelfde dus de tijd van het cupcakes bakken kan ook verschillen.

Zodra de cupcakes klaar zijn kunnen deze uit de oven worden gehaald. Laat ze in het cupcake blik afkoelen op een koel rooster.

TIP: Zijn de cupcakes iets groter of boller dan de bedoeling is, leg dan zodra je de cupcakes uit de oven heb gehaald een (brood)plankje over het cupcake blik. Na ongeveer 1 minuut kun je het plankje er weer af halen en zijn de cupcakes platgedrukt.

Dit was het basisrecept cupcakes maken, lees snel onze andere cupcakes recepten.