Cupcakes met MonChou topping

Ingrediënten

· 1x monchou 100g wikkel
· 250 g zachte roomboter (botergoud)
· 150 g zelfrijzend bakmeel
· 150 g kristalsuiker
· 3 eieren
·
· 100 g poedersuiker
· zout
· evt. kleurstof en garnering
· extra nodig: mixer, muffin bakvorm (12 vakken), 12 papieren vormpjes en spuitzak
· pistache nootjes
· pure chocolade

Bereiding

Topping:
Klop in een kom met de mixer 100g roomboter met monchou en poedersuiker tot een romige monchou topping. Laat vervolgens de topping in de koelkast afkoelen.

Cupcakes:
Verwarm de overn op +- 170°c. klop in een mengkom 150 g boter met kristalsuiker en een klein beetje zout licht en luchtig. Mix één voor één de eieren erdoor. meng tenslotte het zelfrijzend bakmeel door het beslag.

Leg in elk vakje van de muffinbakvorm een papieren muffinvormpje en vul deze voor 2/3 met beslag. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in ca. 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Schep de monchou topping in de spuitzak met een kartelmondje. Garneer de afgekoelde cupcakes met een toef monchou topping.
Garneer de cupcakes met wat pure chocoladeschaafsel en pistachenootjes

monchou-