Fruitige cupcakes wit

Deze fruitige witte cupcakes zijn heerlijk, zelf zijn we er dol op! Dit lekkere cupcakes recept is gemakkelijk te bereiden. Het recept is voor 12 stuks.

Ingrediënten

– 250 gram zachte boter
– 225 gram basterdsuiker
– 190 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
– 125 ml melk
– 1 theelepel vanille-essence
– 6 druppels rozenwater

Topping

– 250 gram boter op kamertemperatuur
– 125 gram poedersuiker
– 6 druppels rozenwater
– Wat fruitellasnoepjes in stukjes gesneden

Voorbereiding

Verwarm de oven op 160 ℃.  Doe de eieren in de kom en klop deze los. Voeg nu de boter en suiker toe en klop dit tot een luchtig geheel.

Voeg nu het zelfrijzende bakmeel, vanille-essence, 6 druppen rozenwater en de melk toe. Mix dat allemaal tot een geheel, voor circa 2 minuten.

Zorg dat er 12 cupcakes vormpjes klaar staan en verdeel het mengsel over de vormpjes. Bak de cupcakes nu voor 18 tot 20 minuten in de oven. Haal de cupcakes er pas uit zodra ze stevig aanvoelen. Plaats deze nu op een rooster en laat deze afkoelen. Breng de topping pas aan zodra de cupcakes volledig zijn afgekoeld.

Topping

Pak een kom en meng de poedersuiker, boter en het rozenwater door elkaar heen met een pollepel. Roer dit alles tot het een romig geheel is.

Doe het mengsel in een spuitzak met een stervormig uiteinde, zodat er straks een schitterende decoratie te zien is op je eigen cupcakes. Maak de cupcakes af met plakjes fruitella.