TIP: Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes zijn overheerlijke cupcakes die erg populair zijn onder de vrouwen. Deze cupcakes zijn niet alleen lekker maar zien er ook nog eens prachtig uit.

De ingrediëntenlijst voor de red velvet cupcakes bestaat uit:

Ingrediënten voor de 12 cupcakes:

– 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
– 125 gram kristalsuiker
– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 eieren op kamertemperatuur
– 75 gram pure chocolade
– 3 eetlepels gepureerde, gekookte rode bieten
– 2 eetlepels slagroom
– 1 theelepel vanille extract
– ½ theelepel citroensap
– 2 eetlepels cacaopoeder
– Snufje zout

Topping:

– 250 gram poedersuiker
– 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
– 2 eetlepels heet water
– 1 theelepel vanille extract

Voorbereiding van de Red Velvet cupcakes

Doe de boter in de kom en mix deze met de suiker. Zorg ervoor dat je inhoud van de kom mixt met een middelhoge snelheid. Laat de chocolade smelten door de chocola voorzichtig in de magnetron of op middelhoog vuur boven een kom met heet water. Voeg de chocolade langzaam toe aan de kom en zorg dat je tijdens het toevoegen het mengsel klopt. Voeg nu één voor één de eieren toe aan de kom en hierna kun je room, vanille, bietenpuree en citroensap toevoegen. Zorg ervoor dat je de kom goed mixt en voeg daarna het bakmeel, cacao en zout toe.

Het bereiden van de topping

Doe de boter in een kom en mix dit tot een luchtig mengsel. Voeg nu langzaam de poedersuiker toe en zorg dat je dit weer tot een mooi geheel mixt. Hoe beter je mixt, hoe beter het mengsel in elkaar vloeit. Als laatste mag het water en de theelepel met vanille extract worden toegevoegd aan de kom. Zorg dat je kom nog een keer goed mixt met de mixer op middelhoge snelheid.

Nu het beslag klaar is kan je de cupcakes vormpjes gaan vullen. De cupcakes zijn gemakkelijk te vullen met eetlepels. Zorg ervoor dat de cupcakes voor twee derde gevuld zijn.

Bak de cupcakes voor 20 tot 25 minuten in de oven op een temperatuur van 170 ℃.

Zodra de cupcakes klaar zijn kunnen deze uit de oven worden gehaald. Laat ze in het cupcake blik afkoelen op een koel rooster.

Doe nog meer inspiratie op door onze andere cupcakes recepten te bekijken.