Vanille cupcakes
Met dit heerlijke cupcake recept maak je snel en eenvoudig de lekkerste vanille cupcakes. De vanille cupcakes zijn lekker om te serveren bij een high tea met je vriendinnen of op een verjaardag, geniet lekker van je eigen gemaakte vanille cupcakes
Ingrediënten
– 110 g zachte boter
– 110 g kristalsuiker
– 2 grote eieren
– 1 theelepel vanille-essence
– 110 g zelfrijzend bakmeel
– 1 theelepel gist
– Circa 1 eetlepel melk, indien nodig iets meer
– Suikerpareltjes en decoratiehagel
Deze ingrediënten kunnen gebruikt worden:
– Poedersuiker voor het bestrooien
– Glazuur
Extra benodigdheden
– 18 papieren cakebakjes
Het bereiden van de vanille cupcakes
We gaan beginnen met cupcakes maken. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verdeel 18 papieren cakebakjes over 2 platen met elk 12 losse muffin vormpjes.
Start met het boter in de kom doen. Klop de boter met een houten lepel totdat het een lekker smeuïg geheel is. Blijf kloppen en voeg de suiker, de eieren, de vanille-essence, het meel, de gist en de melk toe. Klopt de ingrediënten tot één mooi en egaal geheel. Houd een lepel met beslag boven de kom en geef er een tikje tegen. Glijdt het beslag moeilijk van de lepel, roer er dan nog een scheutje melk door en probeer het opnieuw.
Verdeel het beslag met een eetlepel over de cakebakjes en bak de cupcakes 10-15 minuten. Ze moeten goed gerezen en goudbruin zijn. Haal de cupcakes uit de vormen of losse vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
Om de vanille cupcakes extra te versieren, hebben we de volgende tip. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.
Indien je een glazuurlaagje over de cupcakes doet, strooi daar dan wat pareltjes of decoratiehagel over.
De cupcakes zijn klaar, eet smakelijk!
Voor meer inspiratie bekijk onze andere cupcakes recepten.
